2013. december 27.

Első...

Íme az első kóstolási jegyzet. Azt, hogy miért, mit, hogyan fogunk írni, majd később összefoglaljuk. Arra úgyse kíváncsi szinte senki, lényeg a bor :)

Hernyák Báthori 2011

(Chardonnay / Sauvignon blanc) - száraz fehér 15%

Az elején picit dohos illata volt, szellőztetéssel ez jórészt távozik, de ami helyén marad, attól sem esik hasra az ember: kicsit fahordós, talán picit Chardonnay-s, de leginkább semmilyen. Ízben keserűség uralkodik, amellett még az alkoholt érezni, de a savai sehol sincsenek. Elsőre hordózási gondra gondoltam, aztán a címkét olvasva kiderült, hogy kései szüretelésű volt a szőlő, amit héjon áztattak. Valószínűleg ez okozza a domináns keserű ízt. Szerintem az ötlet jó, találkoztam már kiváló héjon áztatott fehérekkel, de ez most nem az. Mindenesetre úgy fogalmaznék, hogy érdekes bor. Nem innám minden nap, de tanulságos.
3 pont

Ajándékba kaptuk a bort, így az árról nincs információm, egy korábbi évjárat 4000 fölött van a DiVinoban, valószínűleg ez se 1-2 ezer Ft. Annál többet viszont nem fizetnék ki érte.

Tovább olvasom →

Címkék: fehér chardonnay sauvignon blanc 2011 hernyák 3pont áztatás túlárazott bátori héjon

süti beállítások módosítása