2014. április 13.

Hátha...

Badacsonyi Pincegazdaság Zrt. - Szürkebarát 2013

Hétvégén jártam a tbetűs bevásárlóközpontban. Ilyenkor ha ráérek, mindig átnézem a borokat, hátha akad valami jó vétel, de most nem így volt. Azonban jött egy gondolat - mostanában nagyon rákattantam a főleg somlói, badacsonyi, tokaji ásványosabb fehér borokra - hogy miért ne próbálnék ebből egy egyszerűbb olcsóbb tételt. Előrevetítem, nem volt jó ötlet...

Hát megláttam a fent említett bort, ráadásul még akciós is volt (még szerencse), lássuk;

Halványsárga tiszta szín, illata közepesen intenzív de nem az a tipikus szürkebarát amire számítottam. Na jó nem számítottam semmire... Szóval illatában erősen kitűnik hogy teljesen reduktív, nyers.

Szaglás után megkóstova kikristályosodott bennem a már szemeim előtt lebegő frenetikus fröccs egy nem túl igényes kocsmában - ehhez hozzásegített hogy egykis szén-dioxid is van benn. (cimke double check - nem, ez nem a palackozott fröccs). Fajtajelleg nem igazán akar jönni, az ásványosságról már rég lemondtam. A savak természetesen megvannak, nem túl sok, de mivel más nincs benne (semmi test, kevés alkohol..) kicsit kilóg. Hogy pozitívat is írjak, miután lecseng az intenzív folyóbor íz, van benne valami ásványosságra emlékeztető nagyon halvány utóíz.

Visszakóstolva se jobb, úgyhogy visszatérve a címhez: ...de nem.

Tesco 500 Ft akciósan. 2 pont, egyszer elég volt.

 

Tovább olvasom →

Címkék: balaton reduktív szürkebarát 2013 2pont

süti beállítások módosítása